Jabloň VANDA/M26 (prostokořenné)

Kód: EP JAB. VANDA M26
255 Kč
PŘEDOBJEDNÁVKA PODZIM 2024 (>5 ks)
  • Podzimní až raně zimní odrůda jabloně, rezistentní k strupovitosti, velmi plodná, šťavnatá s výraznou chutí, nenáročná na řez
  • Původ: Ústav experimentální botaniky AVCR Střížovice, kříženec JOLANA x LORD LAMBOURNE
  • Strom: diploidní, středně vzrůstný, dobře obrůstá, velmi nenáročný na řez, poměrně dlouhá střední doba kvetení, velmi dobrý opylovač

Detailní informace

Expedujeme jednou týdně
Expedujeme jednou týdně
každé úterý probíhá expedice zboží
Dárek zdarma
Doprava zdarma
nakupte alespoň za 2 500 Kč a dopravu máte zdarma
Od výrobce
Přímo od výrobce
všechny stromky si u nás pěstujeme
Poradíme Vám
Poradíme Vám
zavolejte a poradíme Vám s výběrem

Detailní popis produktu

VANDA(S)

  • Podzimní až raně zimní odrůda jabloně, rezistentní k strupovitosti, velmi plodná, šťavnatá s výraznou chutí, nenáročná na řez
  • Původ: Ústav experimentální botaniky AVCR Střížovice, kříženec JOLANA x LORD LAMBOURNE
  • Strom: diploidní, středně vzrůstný, dobře obrůstá, velmi nenáročný na řez, poměrně dlouhá střední doba kvetení, velmi dobrý opylovač
  • Plodnost: raná, vysoká a pravidelná
  • Podnože: vhodné slabě rostoucí podnože typu M9 a slabší, dle půdních podmínek a tvaru, silnější podnože jen do vyšších poloh a do horších půd
  • Plody: střední až velké, ploše kulovité, vyrovnané, zelenožluté, později žluté, asi na 2/3 kryté červení různých odstínů se žíháním, stopka poměrně dlouhá; slupka středně silná, hladká, slabě mastná. Dužnina bílá, středně pevná, velmi jemná, velmi šťavnatá, výrazně aromatická se zvláštní příjemnou chutí, velmi dobrá až výborná; srovnávací organoleptické hodnocení Vandy v ideální konzumní zralosti bývá většinou velmi vysoké
  • Zrání: první polovina září, konzumní zralost nastává týden po sklizni, vydrží do prosince
  • Odolnost k chorobám: rezistentní k strupovitosti, málo až středně citlivá k padlí 
  • Požadavky: do středních až vyšších poloh, v květu poměrně odolná k jarním mrazům, na mladých stromech a při bujném růstu náchylná k fyziologické pihovitosti plodu; ke snížení pihovitosti se doporučuje, zejména u bohatých půd používat slabě rostoucí podnože, omezit hnojení dusíkem, zimní řez a zvýšený přísun vápníku
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz